Add a Startlaphoz

Eseménynaptár

<< Augusztus 2018 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Rendezvények

Jelenleg nincsenek események.

Utolsó hozzászólás

Hirdetés
Blog Blog Blog Honi
image

imageHoni



image image image
2012.04.25 08:28:22

SpárgaA spárga fogyasztásának jótékony hatásai: megtörtént esetek:

"Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evőkanállal vett be belőle reggel és 4 evőkanállal később a nap folyamán. Ezt egy hónapig csinálta.Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdőrákra.

A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten. Az onkológus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig."


  spárga | rák | rákbetegségek
image image image
Hozzászólások 0 Találatok: 2542  

image image image
2012.03.16 20:47:00

dióbélA dióbél a legegészségesebb, természetes ennivaló.

Ezt elsőre valószínűleg nem hiszik el nekem. Ezért a diólevél-lapra összegyűjtött orvosi cikkekre hivatkozom. De magam is összegyűjtöttem a dióról, mint a legegészségesebb táplálékról szóló információkat.

Egészség a dióban: A dióban nincs koleszterin!


  életmód program | étrendkiegészítők | dió | diólevél | agy | koleszterin | kalcium
image image image
Hozzászólások 0 Találatok: 2596  

image image image
2012.03.16 20:01:34

CéklaIsten ajándéka Magyarországnak a cékla, vöröskáposzta, paradicsom és sárgarépa.

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürke hályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben. Nyersen, reszelve vagy szeletekben a cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.

Mindegy hogyan, de fogyaszd! Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a betegséggel foglalkoznod!

Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept:

Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.

Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.


  immunrendszer | vérnyomás | bőrbetegség | bőr | cékla
image image image
Hozzászólások 0 Találatok: 1862  

image image image
2012.03.16 18:26:11

FokhagymaA fokhagyma az amarilliszfélék családjába tartozó faj. Gyógy- és fűszernövény, melynek hagymagumója fogyasztható, felvágva erőteljes, aromával rendelkezik.

Elő- és Dél-Ázsiában őshonos; különleges íz javító hatása miatt az egész világon kedvelik. Egyes ókori népek varázserőt tulajdonítottak neki, Egyiptomban szent növényként tisztelték. Az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, és azt tartották róla, hogy az megvédi őket a szemmel verés és a betegségek ellen. A középkorban is gyógyító és tisztító erőt tulajdonítottak neki.


  immunrendszer | antioxidáns | táplálkozás | étrendkiegészítők | fokhagyma | fokhagymaolaj | baktériumok | vérnyomás
image image image
Hozzászólások 0 Találatok: 3612  

image image image
2012.03.13 11:47:25

Fém

Biokémiai rendeltetés

Bór

Nyomokban szükséges a kalciumfelvételéhez és az egészséges cson-­

tokhoz, valamint a vér normális ösztrogén és tesztoszteron szintjének

fenntartásához.

Bizmut

Elpusztítja a helicobaeter pylori baktériumot, amelyről bebizonyosodott, hogy a gyomorfekély „okozója".

Króm

Nélkülözhetetlen a koleszterin, zsír-, és fehérjeszintézishez, biztosítja

a megfelelő vércukorszintet biztosítja ezért nagyon fontos a cukorbe­tegség kivédésében.


  étrendkiegészítők | táplálkozás | nyomelemek
image image image
Hozzászólások 0 Találatok: 2120  

image image image
2012.03.13 11:01:10

KalciumA sors fintora, hogy a test biokémiája szempontjából oly fontos tápanyag, a kalcium az egyik legnehezebben emészthető és felszívódó elem. A legtöbb élelmiszerben megtalálhat egyéb vegyületek, mint például a vörös húsokban lévő foszfátok, nem engedik a kalciumot kémiailag lebomlani és oldott állapotba kerülni. Továbbá, ha mégis sikerül valamennyi kalciumnak oldott állapotba kerülni, a felszívódása teljes mértékben, a bélben lévő D-vitamin jelenlététől függ. Sajnos a legtöbb élelmiszer D-vitaminban szegény. A bélben lévő koncentrációját a napfény ultraibolya sugárzása befolyásolja, amely fokozza egy bőrben található zsírszerű anyagból a D-vitamin szintézisét. Elégtelen mennyiségű D-vitamin a bélben meggátolja a megfelelő mennyiségű ionizált kalcium felszívódását a szervezetbe, amely alapvető fontosságú a számos biológiai funkcióhoz. Ezek a tényezők a kalcium emésztését és felszívódását a természet egyik legnehezebb feladatává teszik.


  táplálkozás | kalcium | ionizált kalcium | vitaminok | életmód
image image image
Hozzászólások 0 Találatok: 5265  

image image image
2012.03.11 17:28:15

PhHabár ezeket az egyszerű dolgokat nyilvánvalóan könnyű megérteni, azt viszont sokkal nehezebb lesz, hogy vajon hogyan fogyasszunk el hét teljes adag gyümölcsöt és zöldséget naponta, amire élettanilag szükségünk lenne a jó egészségi állapot fenntartásához. Az egyetlen kézenfekvő válasz az étrend-kiegészítők alkalmazása. Ezen kívül további szempontokat is figyelembe kell venni ahhoz, hogy megszüntessük a test folyadéktereinek savasságát és fenntartsuk a szükséges kék, enyhén alkalikus, 7.4-es pH-t.


  táplálkozás | vitaminok | kalcium | étrendkiegészítők | életmód
image image image
Hozzászólások 0 Találatok: 2599  

4. oldal / 6
« ElsőElőző123456TovábbUtolsó »


 

 

online stats

Készítette: Honi-Soft