Add a Startlaphoz

Eseménynaptár

<< Szeptember 2018 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Rendezvények

Jelenleg nincsenek események.

Utolsó hozzászólás

Hirdetés
Blog Blog Blog arpad Újabb médiatámadások az étrendkiegészítők ellen. (bővebben)
image image image
2013.04.12 19:10:22
image
imagearpad

A napokban megint műsorra került több kereskedelmi csatorna fő műsoridejében nem a gyógyszertárak által forgalmazott étrendkiegészítők lejáratása. Ez lassan már tendenciává válik, pedig pont ott forgalmazódik, illetve hivatalosan csak ott lehet forgalmazni a legtöbb mellékhatással bíró gyógyszerek árusítását.  De ez a privilégium, vagy a bevétel kevésnek tűnhet, ezért kell azt rendszeresen a TV csatornákon is hirdetni, pedig egy ilyen fő műsoridőben, főleg az esti híradóban megjelenő lejárató akció nem kevés pénzbe kerülhet.


 

Vajon kinek az érdeke?

Mi magyarok szeretnénk egészségesek lenni és nem feltétlenül a gyógyszerek tömegét szedni, és annak mellékhatásaira megint, csak gyógyszereket fogyasztani. Az élelmiszereink minősége folyamatosan romlik, nincs meg bennük a szükséges tápanyag, ásványi anyag, vitaminok. Ezt 10 évente folyamatosan ki is mutatják (a csökkenést), csak akit kéne, hogy érdekeljen, pont az nem foglalkozik vele.

Nem beszélve az elszegényedő, egyre több munkanélküli honfitársunkról, kik képtelenek napi szinten megvenni a drágább minőségi élelmiszereket (bio- nem multi-tól), közben jól esik a közmédiákban is az egészségről, jó táplálkozásról papolni.

Az étrendkiegészítő forgalmazók, ezeket a hiányosságokat és hiányokat felismerve kezdték el forgalmazni termékeiket, hogy azok, akik csak az olcsóbb, átcímkézett, lejárt tartósságú, szavatosságú, stb élelmiszereket kénytelenek megvenni, telis teli az életet károsító anyagokkal, melyeket minél apróbb betűkkel próbálnak elrejteni, és (E) számok formájában kódolva, a nem kötelezők feltüntetésének titkolásával átverni a fogyasztókat, próbálják egészségüket harmóniában tartani, a hiányzó tápanyagokat táplálék-kiegészítőkkel pótolni.

Ezek a cégek, pedig többet is vannak ellenőrizve, mint az élelmiszergyártó cégek, termékeiket csak OETI engedéllyel forgalmazhatják. (léteznek kivételek, de ritka).

Az egyik leglényegesebb dolog, hogy az étrendkiegészítőknek nincs mellékhatásuk a gyógyhatású készítményekkel, gyógyszerekkel szemben.

Tehát hirdetésükkor sem kell hangsúlyozni, hogy használatáról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét, mert nem lehet és nincs mellékhatása.

A veszélyesnek számító anyagokat egyébként is az egészségügy folyamatosan hatáskörében tartja és azokat, csak orvosi receptre lehet kapni.  De ez így is a helyes.

Érdekesség, hogy több esetben egyes étrendkiegészítőknél több hasznos anyagot találtak, mint a forgalomban, lévő gyógyszerekben, rögtön le is reagálták, hogy csak gyógyszerként forgalmazható az adott termék, pedig elismerték az adott esetekben, hogy tízszeres mennyiségnél sincs semmilyen káros hatása, mellékhatása, csak nem a gyógyszeripar zsebében landol az-az összeg.

Példaként a Béres cseppeket feltaláló, előállító család, több évtizedig harcolt küzdött a kormányokkal, egészségüggyel. Végre elfogadták, azóta a család milliárdos lett.

Dr Lenkei Gábor étrendkiegészítői is már megjárták a poklokat, mert szembeszegült kora egészségügyi vezetőivel. Illetve zsebével.

Dr. Horvát István találmánya 40 éves munkája érelmeszesedést kiküszöbölő módszere!

Az ellenkezőjére is rendre van példa, mikor a korházban fekvő már mindenről lemondó embereket rávesznek az újabb fejlesztésű gyógyszerek kipróbálásának, tesztjének lehetőségére, ezzel ki lehet kerülni a hosszadalmas, költséges minimum 10 éves gyógyszer bevezetési eljárásokat. Aki belehal az úgy sem panaszkodik és még perelni, sem tud. A hozzátartozóknak, meg általában fogalmuk sincs, hogy milyen gyógyszerekkel kezelték az elhunytat.

 


  étrendkiegészítők | gyógyszerek
image image image
 

image image image
image
aniko91
2014.01.06 12:02:37

Érdekes cikk, de én úgy gondolom, hogy az étrend kiegészítők hosszú távon történő alkalmazása nem biztonságos, hiszen lehet, hogy egy terméket az ellenőrzés során alkalmasnak találtak, de később más hatóanyagokkal jelenik meg a piacon.
Akit érdekel a téma, olvassa el ezt a cikket: http://laboratorium.hu/elelmiszer-es-mas-finomsagok/etrend-kiegeszitok/

image image
 
 
image image image
image
arpad
2014.01.06 14:52:54

Van igazság abban is, amire Ön felhívja a figyelmet. Egy étrend-kiegészítőt évente az OETI-vel be kell vizsgáltatni és csak azután hozható forgalomba. Csak megbízható cégtől szabad vásárolni. Csalások, és átverések nem csak az étrend-kiegészítőket érinti, hanem a gyógyszereket is. Nagyon sok olyan eset is előfordul, hogy a gyógyszergyár megváltoztatja terméke hatóanyagát, de ez nincs kellően feltüntetve, publikálva. Esetleg ha a fogyasztója rosszabb állapotba kerül, orvosa utána néz a készítménynek, és akkor derül csak ki.

image image
 
 
 

 

online stats

Készítette: Honi-Soft