Add a Startlaphoz

Eseménynaptár

<< Augusztus 2018 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Rendezvények

Jelenleg nincsenek események.

Utolsó hozzászólás

Blog Honi Félrevezetések (bővebben)
image image image
2012.03.11 17:28:15
image
imageHoni

PhHabár ezeket az egyszerű dolgokat nyilvánvalóan könnyű megérteni, azt viszont sokkal nehezebb lesz, hogy vajon hogyan fogyasszunk el hét teljes adag gyümölcsöt és zöldséget naponta, amire élettanilag szükségünk lenne a jó egészségi állapot fenntartásához. Az egyetlen kézenfekvő válasz az étrend-kiegészítők alkalmazása. Ezen kívül további szempontokat is figyelembe kell venni ahhoz, hogy megszüntessük a test folyadéktereinek savasságát és fenntartsuk a szükséges kék, enyhén alkalikus, 7.4-es pH-t.


Az első szempont természetesen az, hogy a tápanyagoknak elérhetőknek kell lenniük a szervezet számára. Változó étrendünk - a gyerekek tejet, a felnőttek sört isznak -, és változó életmódunk - a gyerekek a szabadban játszanak, míg a felnőttek a négy fal között dolgoznak -, fokozatosan koptathatják el az ásványi anyagraktárainkat addig a pontig, ahol a testnek meg kell lopnia a Pétert, hogy ki tudja fizetni Pált.

Számos más, még súlyosabb változás is van életünkben, amely ásványi anyaghiányt okozhat. Ezek nagy részét az egészségügyi intézményrendszer által terjesztett félrevezető információk okozták.

Egy példa erre, az egészen biztos, hogy Isten szándékával ellentétes, ismerős orvosi tanács: „kerüld a napfényt". Így bőrünk nem tudja megtermelni a szükséges D-vitamint, ami lehetővé tenné a létfontosságú ásványi anyagok felszívódását, ezáltal a betegségek megelőzését. Egy másik mítosz szerint „A felnőtteknek nincs szükségük tejre", hogy még kevésbé legyenek erős csontjaik és tudják magukat megvédeni az olyan betegségekkel szemben, mint például a csontritkulás, az ízületi gyulladás, a szívbetegség és a rák. Emellett ha szeretnék megkapni a szervezetük számára szükséges tápanyagokat, a hatóságok nagylelkűen felajánlhatják, hogy tegyék, csak azt, mint a tehenek, és „Legeljenek nyugodtan". Körülbelül 10 kiló elég is volna naponta egy átlagembernek. A ne egyél mítoszok további példái a következők:

vaj„NE EGYÉL VAJAT," hogy így elkerüld a vaj természetes tápanyagait, és helyette margarinnal biztosíts a szervezeted számára elegendő cisz-transz zsírsavat ahhoz, hogy drámaian megemelkedjen a veszélyes, alacsony sűrűségű lipoproteinszinted (LDL).

„NE SÓZD AGYON AZ ÉTELEKET," mivel a túl sok só magas vérnyomást okoz. Bár nemrég egy négy éves tanulmány, melyet a jó hírű Albert Einstein Orvosi Egyetemen (a szintén jó hírű Cornell Egyetem Orvosi Karával együttműködve) 1900, magas vérnyomásban szenvedő férfi bevonásával végeztek, kimutatta, hogy azok a betegek, akik 5 grammnál kevesebb sót fogyasztottak naponta, több mint négyszer gyakrabban kaptak szívinfarktust, sómint azok, akik napi 10 grammnál többet fogyasztottak. Bár a bevitt só mennyiségének „óriási" emelése a vérnyomást „kismértékben" megemelheti, az alacsony nátriumszint a vese által termelt renin nevű hormon szintjének megemelkedését okozza, és a magas vérnyomású betegekben emelkedett reninszinteket mértek. Vagyis a legtöbb embernek meg kellene dupláznia a só fogyasztását.

„NE SZEDJ VITAMINOKAT ÉS TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐKET"'

Nehogy hozzájusson a szervezeted a jó egészségi állapothoz, szükséges tápanyagokhoz. Jelenleg az emberek fele használ vitaminokat és ásványi anyagokat, 25%-uk mindkettőt szedi napi szinten. A Dél-Kaliforniai Egyetemen, James E. Enstrom által végzett, 11 384 személyt felölelő, 24 éves vizsgálat szerint a vitaminok, és táplálék-kiegészítők rendszeres szedése felére csökkentette a halálozást. Még ennél is megdöbbentőbb az a tény, hogy a naponta vitaminokat szedők rákos megbetegedésből és szívbetegségből eredő halálozása kevesebb, mint 10%-a volt azon csoporténak, akik nem szedtek vitaminokat. Ez a nagy betegszámú, hosszú időintervallumot felölelő, neves intézmények elismert tudósai által írt tanulmány az AMA kukájának kiváló jelöltje lesz, és ahelyett, hogy megerősítenék az egészség szempontjából életbevágó fontosságú eredményeket - miközben emberek haldoklanak -, az egészségügyi hatóságok még több bizonyítékot követelnek úgy, hogy közben, megtagadják a tanulmányok anyagi támogatását.

 

Forrás: Kalcium faktor

 


  táplálkozás | vitaminok | kalcium | étrendkiegészítők | életmód
image image image
 

 

 

online stats

Készítette: Honi-Soft