Add a Startlaphoz

Eseménynaptár

<< Szeptember 2018 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Rendezvények

Jelenleg nincsenek események.

Utolsó hozzászólás

Blog Címke: vitaminok

Címke: vitaminok

image image image
2013.06.02 16:53:36
image
imageHoni

C-vitaminAmerikai tudósok napjainkban fedezték fel, hogy a TBC-ben szenvedő betegeknél hatásos a C- vitamin, melynél az antibiotikumok nem értek semmit. A napi hivatalos adag felnőtteknek 80mg, nevetséges. Hogy ezt ki és hogyan határozta meg, hogy csak ennyi szükséges. Szent-Györgyi Albert már napi 1000mg-ot szedett naponta. Mikor öreg korában tüdőgyulladást kapott rövid ideig napi 8000-9000mg-ot fogyasztott. Ö már tudta az egészség egyik kulcsát.


  C-vitamin | vitaminok | egészséges életmód | táplálkozás | étrendkiegészítők | TBC
image image image
Hozzászólások 0Találatok: 2619  

image image image
2012.12.04 20:59:09
image
imageHoni

kaporA kapor (Anethum graveolns L.) közismert gyógynövény és fűszernövény. Eredetileg a Földközi-tenger vidékén termett, ahol még a mai napig is előfordul vadon. Európába és az akkori Pannóniába a római legionáriusok hozták be.

Mi található a kaporban?

A nyersen fogyasztott kapor értékes antioxidáns, kiváló C-vitamin-forrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot. Jelentős antimikrobás hatása van, amellyel hozzájárul az immunrendszer fejlődéséhez. Fogyasztása képes csökkenteni a megnövekedett koleszterinszintet, miközben kiváló rostforrás. Magas káliumtartalma segít rendben tartani a vérnyomást, így rendszeres fogyasztása nagy segítség a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésénél. A növény illóolajának jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető illata van.


  inzulin | egészséges életmód | vitaminok | baktériumok | immunrendszer | omega 3 | koleszterin | folsav | vércukorszint
image image image
Hozzászólások 1Találatok: 5587  

image image image
2012.03.13 11:01:10
image
imageHoni

KalciumA sors fintora, hogy a test biokémiája szempontjából oly fontos tápanyag, a kalcium az egyik legnehezebben emészthető és felszívódó elem. A legtöbb élelmiszerben megtalálhat egyéb vegyületek, mint például a vörös húsokban lévő foszfátok, nem engedik a kalciumot kémiailag lebomlani és oldott állapotba kerülni. Továbbá, ha mégis sikerül valamennyi kalciumnak oldott állapotba kerülni, a felszívódása teljes mértékben, a bélben lévő D-vitamin jelenlététől függ. Sajnos a legtöbb élelmiszer D-vitaminban szegény. A bélben lévő koncentrációját a napfény ultraibolya sugárzása befolyásolja, amely fokozza egy bőrben található zsírszerű anyagból a D-vitamin szintézisét. Elégtelen mennyiségű D-vitamin a bélben meggátolja a megfelelő mennyiségű ionizált kalcium felszívódását a szervezetbe, amely alapvető fontosságú a számos biológiai funkcióhoz. Ezek a tényezők a kalcium emésztését és felszívódását a természet egyik legnehezebb feladatává teszik.


  táplálkozás | kalcium | ionizált kalcium | vitaminok | életmód
image image image
Hozzászólások 0Találatok: 5346  

image image image
2012.03.11 17:28:15
image
imageHoni

PhHabár ezeket az egyszerű dolgokat nyilvánvalóan könnyű megérteni, azt viszont sokkal nehezebb lesz, hogy vajon hogyan fogyasszunk el hét teljes adag gyümölcsöt és zöldséget naponta, amire élettanilag szükségünk lenne a jó egészségi állapot fenntartásához. Az egyetlen kézenfekvő válasz az étrend-kiegészítők alkalmazása. Ezen kívül további szempontokat is figyelembe kell venni ahhoz, hogy megszüntessük a test folyadéktereinek savasságát és fenntartsuk a szükséges kék, enyhén alkalikus, 7.4-es pH-t.


  táplálkozás | vitaminok | kalcium | étrendkiegészítők | életmód
image image image
Hozzászólások 0Találatok: 2641  

image image image
2012.03.11 16:59:40
image
imageHoni

KalciumTöbb mint száz éve fedezték fel, hogy a vérben lévő kalcium-ion fontos tényező a szív összehúzódási képességének (kontraktilitásának) fenntartásában. Ez a véletlen felfedezés fordította a figyelmet a biológiai kalcium felé. Mikor Dr. Reich 1950-ben orvosként dolgozni kezdett, körülbelül 50 közlemény jelent meg évente a tudományos sajtóban a biológiai kalciumról. 1990-ig ez a szám exponenciálisan növekedett egészen évi 7000 közleményig, mivel kutató orvosok is csatlakoztak a biokémikusokhoz. Dr. Reich praktizálásának első napjától kezdve felismerte a biológiai kalcium jelentőségét, és belekezdett egy klinikai kutatóprogramba, amelynek során többek között eljárásokat és teszteket dolgozott ki, amelyekkel klinikailag és statisztikailag is bizonyította, hogy a kalcium-ion kulcsszerepet játszik az ember egészségében.


  vitaminok | ionizált kalcium | kalcium-ion | kalcium | táplálkozás | étrendkiegészítők
image image image
Hozzászólások 0Találatok: 3878  




 

 

online stats

Készítette: Honi-Soft